Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fantastisk konsert – men varför gratis? Vi skulle gärna betala inträde

Avslutningskonserten i Ulrika Eleonora kyrka var väldigt uppskattad. Vi förstår att församlingens ekonomi är begränsad – och därför vore det väl en god idé att låta oss besökare betala inträde? funderar Agneta och Kenneth Mårtensson. Kontraktsprost Lars Nilsson svarar direkt.

Annons

Tack för en fantastisk avslutningskonsert i Ulrika Eleonora kyrka den 30 juni. Vi har varit på många kyrkokonserter men ingen som denna där varje nummer tilltalade oss, det blev bara bättre och bättre och så alla fantastiska soloprestationer.

Ser redan fram emot flera konserter men förstår att er ekonomi är svår. Det skulle kännas bra om ni tog ett riktigt inträde för det skulle borga för en fortsättning som vi verkligen vill ha.

Agneta och Kenneth Mårtensson

SVAR DIREKT: I Söderhamn-Sandarne församling finns en grundhållning att ingen skall behöva betala för att komma in i kyrkorummet. Därför är allt som sker entréfritt. Däremot händer det att kollekt tas upp till omkostnader.

Musica Vivas avslutningskonsert som hittills varit i Ulrika Eleonora kyrka, har i mycket hög grad haft en finansiering grundad på externa bidragsgivare, vilket varit en förutsättning för genomförandet. Församlingen har på inga vis varit huvudarrangör, utan medarrangör i begränsad omfattning.

Med gott hopp om fortsatt välvilja från dessa externa finansiärer, finns också en förhoppning om en fortsättning av dessa konserter. I Ulrika Eleonora kyrka eller någon annanstans.

Med vänlig hälsning

Lars Nilsson, kontraktsprost

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel