Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Familjemys eller sport – Hur tänker tidningen kring löpning?

Fotboll, ishockey och innebandy – det är idel lagsport på sportsidorna i tidningen, och löpningen förpassar man till andra sidor. Löpningen är styvmoderligt hanterad på sportsidorna, tycker Mikael Olausson. Sportchef Tomas Froms svarar direkt.

All löpning läggs numer upp på familjesidan typ. Jag trodde löpning var en sport ... Ska finnas på sportsidorna!

Nu är det fotboll, ishockey och innebandy – idel lagsporter. En gång i tiden var HT bra på att hålla bredden på sportsidorna. Bara titta i en HT från 80-talet när Leif Sundell skötte sporten.

I helgen var det löpartävling i Järvsö. Stentuffa backlopp som kräver mycket träning. Hudiksvall fick en segrare i halvmarathonklassen i Suzanne Runell. Var inte det värt att nämna? Skärpning! Anställ en riktig sportjournalist!

Mikael Olausson

SVAR DIREKT: Hej! Järvloppet har en helsida i måndagens samtliga titlar i Hälsingland. Redan under helgen gavs det stort utrymme digitalt med bildspel från nästan alla ålderskategorier. Det gjorde vi för att Järvloppet skulle slippa trängas med alla övriga händelser på sportsidorna. Lördagens alla segrare var inte nämnda.

Helgerna är intensiva när det gäller sporten och det handlar alltid om att prioritera. Det är varken rättvist eller relevant att jämföra med bevakningen för 40 år sedan. Resurserna var annorlunda och sportutbudet likaså.

Med vänlig hälsning

Tomas Froms, redaktionschef/sportchef och stf ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel