Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Facit visar – det var fel att rea ut skolan i Jättendal

Nu kan elever avvisas från skolan i Bergsjö på grund av trångboddhet. Det hade kunnat undvikas, skriver sverigedemokraterna Sandra Bjelkelöv och Eva Andersson. Att rea ut kommunens fastigheter i en tid då det råder brist på lokaler var helt fel.

Annons

Det råder trångboddhet på Lönnbergsskolan i Bergsjö, så akut att det till och med diskuteras över intagningsstopp för nya elever. De som inte får plats kommer att hänvisas till andra skolor samt att det kommer undervisas i en närliggande frikyrka.

Läs också artikeln: Trångt på Lönnbergsskolan – förskoleelever får klassrum i närliggande kyrka

Det larmas om att både elever och personal mår dåligt med kunskapstapp och sjukskrivningar.

Nyligen reades en av kommunens fastigheter ut, Fröstuna skola i Jättendal, en försäljning som Sverigedemokraterna var emot redan från allra första början och att i ett sådant läge när det dessutom råder stor brist på lokaler för våra verksamheter både i Gnarp och Bergsjö rea ut fastigheter är helt fel.

I detta fall hade Fröstuna skola varit en bra åtgärd till att undvika trångboddheten på Lönnbergsskolan i stället för att ännu en gång kanske vara tvungna att hyra in dyra moduler i kommunens redan ekonomiskt utsatta läge.

Sandra Bjelkelöv, SD, gruppledare.

Eva Andersson, SD, ersättare utbildningsutskottet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons