Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Få slut på mobbning i skolan!

Min fråga till alla som utsätter andra för mobbning är: Varför? Varför vill man trycka ner och såra andra? Man sårar också sig själv, för jag tror inte att man själv känner sig så speciellt glad eller speciellt cool när man håller på så, skriver "Mobbninghataren".

Annons

Jag är en 10-åring som vill få slut på mobbning och att man ska få känna sig trygg i skolan. Man ska kunna gå till skolan utan att känna sig otrygg och orolig för att något ska hända.

Jag tycker att det borde vara hårdare konsekvenser för att mobbas i skolan och att alla borde få känna sig trygga. Barn borde behandlas bättre, få känna sig speciella, inte dåliga och misslyckade. Vi borde få tro på oss själva och vilja komma till skolan.

Jag menar inte att man ska mobbas utanför skolan heller!

Min fråga till alla som utsätter andra för mobbning är: Varför? Varför vill man trycka ner och såra andra? Man sårar också sig själv, för jag tror inte att man själv känner sig så speciellt glad eller speciellt cool när man håller på så.  

Varför?

För det första så mår inte bara de som blir utsatta dåligt, utan också de som utsätter andra. Varken vuxna eller barn borde känna så. Det är inte bara barn som utsätts, utan också vuxna. Lärare kan också utsättas för mobbning. De ska inte heller må dåligt, utan de ska vilja gå till jobbet. De ska kunna känna sig trygga i omgivningen.

För det andra kan man förlora sina nära och kära. Att mobba eller kritisera andra kan få hårda konsekvenser, inte bara när man är barn utan också senare i livet, till exempel förlora uppskattningen, förtroendet, vänner och familj. Man kan inte hålla på så varken som barn eller vuxen.

Vissa kanske tror att det är en bra hämnd. Vissa vill få uppmärksamhet. Men har ni tänkt på att mobbare oftast utsätter de svagaste, kanske för de är rädda att få tillbaka? Eller för att de ska verka tuffa. Men jag tror att de flesta håller med mig om att de bara är löjliga och fega.

För det tredje så tar flera barn och vuxna självmord, misshandlar sig själva och förlorar sitt egna lilla “fab” som de har inom sig. Allt det bara för att de har blivit mobbade eller kränkta. Tänk att man mördar sig själv av en sån sak.

Man kanske tänker så här att mobbning kan väl inte vara så allvarligt. Men så är det faktiskt. Tänk dig små barn som tar åt sig sånt. Tänk att de får en sån omgivning, små barn lär sig fel saker. De lär sig att mobbas och kränka andra. Eller de som tar självmord.

Därför tycker jag att mobbning och kränkning borde få hårdare konsekvenser. Hanteras bättre. Jag vet att mobbning inte kommer att sluta, men jag hoppas att antalet personer som mobbar andra minskar. Tänk barnen, lärarna, de vuxna som blir utsatta för det här. Folk tar självmord på grund av folk som inte tar hänsyn till hur andra känner och mår. Mobbning är allvarligt!

Mobbninghatare, elev åk 4 Iggesunds skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons