Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett vägbyte tar död på Ljusdal

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Ljusdal kommer utarmas om trafiken leds bort därifrån, skriver Urban Berg. Trafikverket har inget intresse av att bevara Ljusdals centrum, de vill bara leda trafiken utanför. Men så billigt som möjligt.

Annons

Ett vägbyte tar död på Ljusdal - det fick jag bekräftat vid mötet i Ljusdals Folkpark på onsdag. Den tunga trafiken går redan nu på Kyrksjönäsvägen och det säkraste sättet att ta lägga ner butiker i Ljusdal är att också leda bort personbilarna därifrån.

Ett vägbyte resulterar i en utarmning av centrum, tomma butikslokaler och skyltfönster, minskade hyresintäkter och nedsatt underhåll av fastigheterna och ett allmänt förfall. Trafikverket har inget intresse av att bevara Ljusdals centrum, de vill bara leda trafiken utanför. Men så billigt som möjligt. Konsekvenserna med ökade olycksrisker vid Älvvallen, Folkparken, Hembygdsgården och för de boende vid Kyrksjönäsvägen får kommunen åtgärda och bekosta.

En rondell vid Höga tycker de är onödig, men jag minns vilka kilometerlånga bilköer och trafikolyckor det ibland var på södra sidan älvbron innan cirkulationsplatsen i Stavsäter byggdes. Jag kom en del gånger inte ut på riksvägen från Storhaga, utan fick vända om och ta mig ut vid Forsnäset, lite lättare vid högersväng, för att komma in till Ljusdal.

 

Urban Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel