Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett ovärdigt slut för ett älskat djur

Har hört att det ska vara värdigt, lugnt och fint för djuren att få somna in. Tyvärr fick inte vi den upplevelsen, skriver insändaren Ledsen matte.

En av våra katter blir plötsligt sjuk i flera svåra krampanfall och efter kontakt med djurklinik får vi tid samma eftermiddag.

Veterinären konstaterar att det troligast är epileptiska anfall. Det finns möjlighet till medicinering, men att han med största sannolikhet kommer att få fortsatta anfall och inte ge katten ett värdigt liv. Efter konsultationen bestämmer vi att vår älskade katt ska få somna in.

Här tycker vi att det inte blir så bra.

Eftersom veterinären bedömer att katten ser märkbart tagen ut av kramperna så ges inget lugnande. Sköterska försöker sätta kanyl men katten protesterar. En till sköterska tillkallas för att hålla katten och nytt försök görs i andra benet. Katten morrar och fräser, och lugnande medel ges först nu. Synbart att katten är mycket stressad är de våta tassavtrycken på behandlingsbordet.

Nu är vi så upprörda över att katten får en sådan upplevelse innan den avlivas.

Jag, matte, har gråtit mycket över detta. Har hört att det ska vara värdigt, lugnt och fint för djuren att få somna in. Tyvärr fick inte vi den upplevelsen.

Stor sorg efter en snäll, älskad katt.

Ledsen matte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel