Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett förbud mot alkohol på allmän plats skulle bli en rejäl samhällsvinst på alla nivåer

All denna fylla på gator, torg, dansplatser, restauranger, tåg – ja säg var man inte drabbas av fulla obehagliga människor som många gånger även är våldsamma, skriver signaturen "Tvingad att växa upp med en alkoholist".

Annons

Jag tycker att med tanke på de enorma kostnader det innebär för individen själv och hens anhöriga samt hela vårt samhälle så är det hög tid att sluta med alkoholförsäljning och servering på allmän plats. Hur många av oss tvingas växa upp med alkohol ständigt närvarande i familjen och den påverkan/skada det gör på barnen och många gånger för resten av livet.

All denna fylla på gator, torg, dansplatser, restauranger, tåg – ja säg var man inte drabbas av fulla obehagliga människor som många gånger även är våldsamma. Här borde samhället ta sitt ansvar och förbjuda alkohol i försäljning! Kommunerna får märka upp parkbänkar med ”förbjudet att inta alkohol”. Det borde gälla all offentlig miljö.

Utöver all positiv effekt på människor, ungdomar, barn och samhällets minskade kostnader för sjukvård, socialbidrag och beroendemottagningar så slipper vi mycket flaskor, ölburkar mm som skräpar ner i naturen. Det kallar jag en rejäl samhällsvinst på precis alla nivåer!

Förbjud alkohol på all allmän plats!

 

Tvingad att växa upp med en alkoholist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons