Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett dumt förslag att stänga badhuset i Hudiksvall – eller vad säger du Jonas Holm?

 
Hudiksvalls badhus utreds för nedläggning
Visa alla artiklar

Våra politiker vill tydligen stänga badhuset för att spara pengar och satsa på Iggesunds badhus istället. Vi är många som är på badet som är upprörda över detta dumma förslag. Vad tycker du, Jonas Holm? undrar Jan Wallin. Kommunalrådet Jonas Holm (M) svarar direkt.

Annons

Nu är det upp på förslag med stängning av Hudiksvalls badhus igen. Våra politiker vill tydligen stänga badhuset för att spara pengar och satsa på Iggesunds badhus istället.

Vi är många som är på badet som är upprörda över detta dumma förslag. Kom en torsdag- eller fredagskväll och se hur många som är på badet.

Du, Jonas Holm, är ju på morronbad flera dagar i veckan, vad är din personliga åsikt? Varför byggdes det inte en kombinerad ishall och badhus när ishallen byggdes?

Politiker här i Hudiksvall fattar många knepiga beslut. Nu väntar vi, förutom badhuset, också på beslutet om järnvägsdragningen i Hudiksvall. Fel beslut där kan få svåra följder för Hudiksvall in i framtiden. Andra tokiga beslut som har tagits i stan är den nya bussterminalen som flera chaufförer påpekat inte blir bra.

Nästa tokiga beslut är att bygga ett tingshus vid Lillfjärden, så att 49:an försvinner. 49:an ha stans bästa läge och serverar nästan alltid god mat. Nu vet jag inte hur stor roll politikerna har i de senare besluten, men det är klart att det skapas mer och mer förakt för politiker i Hudiksvall.

Jan Wallin - besökare på Hudiksvalls badhus ofta

SVAR DIREKT: Vår kommun står inför stora ekonomiska utmaningar de närmaste åren och som politiker måste vi prioritera våra kärnverksamheter, vård, skola och omsorg. Men vi gör även en översyn av de frivilliga åtaganden som inte är lagstyrda inom kommunala verksamheter och även på investeringsbehoven inom vissa av dessa områden.

Hudiksvalls badhus renoverades för snart 10 år sedan, idag är huset uttjänt rent tekniskt. Betongen vittrar, armeringen rostar och reningsanläggningen har problem med funktionen.

Vi har i dagsläget tre badhus i kommunen och det är inte många kommuner av vår storlek som har det. Kultur- och fritidsnämnden utreder just nu att stänga badhuset i Hudiksvall och satsa på Iggesund och Delsbo.

I kommande översiktsplanearbete sker ett arbete efter vår överenskommelse efter valet 2018 mellan M, S och Mp, att ett område tas fram, där framtida idrottsanläggningar kan placeras. Vi vill på sikt skapa ett Idrottscentrum, med många olika sportarenor. Här kan i framtiden både ishall, badhus och idrottshallar och fotbollsplaner placeras. Allt eftersom ekonomin tillåter och behoven uppstår.

Politik är prioriteringar och ansvarstagande beslut och det anser jag att vi nu kommer att göra, även om det inte känns bra att stänga Hudiksvalls badhus.

Jan, vi ses i Iggesundsbassängen!

Jonas Holm (M), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel