Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett bra initiativ i Edsbyn som vi i Villaföreningen stöttar!

Att öppna sjön mot Hantverkargatan i Edsbyn kommer gynna hela samhället och är något som stått högt på önskelistan bland både boende och de som använder området för promenader, skriver Villaägarföreningen Bollnäs-Ovanåker.

Föreningen Gårdtjärns Vattenvårdsförening, som har tagit den lilla sjöns utveckling till sin huvuduppgift, tog på sitt årsmöte nyligen upp en intressant fråga. Man vill öppna sjön mot Hantverkargatan, något som stått högt på önskelistan bland både boende i området och alla de som använder den som promenadväg. Därför vill vi markera vårt stöd till idén och samtidigt uppmana kommunstyrelsen att göra detsamma.

Alla insatser som kan bidra till Edsbyns förskönande och ett vackrare samhälle måste få prioritet. Som det ser ut nu är det närmast en skamfläck för kommunen.

Att tänka på är också det nya biosfärområdet med inriktning mot ett öppnare landskap och renare vatten. Något som i sin tur kan betyda ett ökat intresse att lämna storstaden för ett friare och sundare liv – i till exempel Ovanåker.

Villaägarföreningen Bollnäs-Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel