Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En ny tingsrätt i stadens centrum - aldrig !

 
Nya tingsrätten i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Annons

Oavsett hur den nya tingshusbyggnaden utformas så vore det hänsynslöst att placera det mitt i Hudiksvall, skriver signaturen 90-åringen. Centrum skall vara en attraktiv plats för handel och aktiviteter till gagn och glädje för invånare och besökare.

Att placera ett nytt tingshus mitt i Hudiksvalls centrum är hänsynslöst och galet oavsett utformningen. Vårt centrum skall vara en attraktiv plats för handel och verksamheter/aktiviteter av intresse och till gagn och glädje för invånare och besökare.

Läs också: Många tyckte till i tingshusdebatten

Ett tingshus har ett mycket fåtal besökare - de allra flesta innevånarna i stan har aldrig haft ärenden till tingshuset och kommer aldrig dit utan speciell orsak. Det finns ett vackert - nästan majestätiskt - tingshus som enkelt kan byggas ut om det behövs. Plats finns.

Om man ändå skall ha ett nytt tingshus skall det placeras utanför stadens centrum. T ex Sannaslätten, fd flygfältet, Håstaäng, Medskog eller nånstans vid gamla vägen mot Iggesund. Varhelst det placeras skall det anpassas till omgivning och miljö.

90-åringen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel