Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En ny tingsrätt i stadens centrum - aldrig !

Artikel 18 av 28
Nya tingsrätten i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Annons

Oavsett hur den nya tingshusbyggnaden utformas så vore det hänsynslöst att placera det mitt i Hudiksvall, skriver signaturen 90-åringen. Centrum skall vara en attraktiv plats för handel och aktiviteter till gagn och glädje för invånare och besökare.

Att placera ett nytt tingshus mitt i Hudiksvalls centrum är hänsynslöst och galet oavsett utformningen. Vårt centrum skall vara en attraktiv plats för handel och verksamheter/aktiviteter av intresse och till gagn och glädje för invånare och besökare.

Läs också: Många tyckte till i tingshusdebatten

Ett tingshus har ett mycket fåtal besökare - de allra flesta innevånarna i stan har aldrig haft ärenden till tingshuset och kommer aldrig dit utan speciell orsak. Det finns ett vackert - nästan majestätiskt - tingshus som enkelt kan byggas ut om det behövs. Plats finns.

Om man ändå skall ha ett nytt tingshus skall det placeras utanför stadens centrum. T ex Sannaslätten, fd flygfältet, Håstaäng, Medskog eller nånstans vid gamla vägen mot Iggesund. Varhelst det placeras skall det anpassas till omgivning och miljö.

90-åringen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel