Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: En mycket trevlig dag på F15 flygmuseum - men med ett smolk i glädjebägaren

En glädjens dag då vårt flygmuseum firade jubileum fick en bitter eftersmak när det uppmärksammades att två män vräkt ur sig rasistiska kommentarer till en besökare. Oförlåtligt! skriver L N, volontär på muséet.

Annons

Mycket folk hade samlats för att bevista vårt flygmuseums 20-års jubileum, Gammal som ung, familjer och övriga intresserade som gick runt och tittade, ställde många intressanta frågor och flög i vår simulator.

Läs också artikeln: Engagemang och flyghistoria hyllades när flygmuseet firade 20 år: "En viktig del av Söderhamn"

När jag gick ut för att ta en liten paus gjorde en utlandsfödd kvinna med två barn mig uppmärksam på att hon hade fått rasistiska tillmälen av två korpulenta herrar. Jag hoppas att ni, mina herrar, känner igen er och skäms!

Jag hoppas att ni, mina herrar, känner igen er och skäms!

Anledningen till att vi fick mötas allesammans var ju att trivas och ha trevligt tillsammans med er besökare, oavsett härkomst eller bakgrund, eftersom alla är välkomna hos oss. Att dessa två herrar fann för gott att fälla rasistiska kommentarer anser jag vara oförlåtligt.

Om man hyser sådana här ointelligenta och förstockade tankar tycker jag man kan hålla dem för sig själv och inte verbalt attackera en kvinna med barn, som liksom vi andra kom för att ha en trevlig stund i vårt museum.

L.N. volontär på Flygmuseet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons