Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En mycket tråkig påsktv-helg

Signaturen Reimendal undrar över avbrott i sändningarna på tv i påsk. Sappa svarar direkt.

Sappa tog över tv-sändningarna efter Söderhamn Nära den 1 februari i år och det har verkligen inte gått smidigt till.

Vi hyresgäster som har digital-tv har dyrt fått inköpa ny modul eller digitalbox för att kunna ser fler kanaler än 1, 2 och 4. Men nu strax före och under hela påsken så blir det efter 10 eller 20 min avbrott mitt i alla sändningar från övriga kanaler och rutan blir helsvart och vi tittare blir frustrerade.

Sappa utlovade oss i vackra ordalag när de tog över driften att det skulle bli så fantastisk bra!

Vi får ingen info om varför eller hur länge detta ska pågå, eller vad vi hyresgäster ska ta oss till för att få se på tv utan evinnerliga avbrott mitt i sändningarna.

Kan Sappa, Faxeholmen eller Söderhamn nära svara oss på detta?

Reimendal

SVAR DIREKT:

Det är såklart väldigt tråkigt att kunder har haft denna typen av problem och vi beklagar verkligen att så är fallet! I den föränderliga tv-världen ställs högre och högre krav på säkerhet, och att det skall vara enkelt för våra kunder som vill se bra tv. Dessa två parametrar går allt som oftast hand i hand men ibland blir det fel. Sappa har upptäckt att för kunder som använder digital-tv tillsammans med en CA-modul (tv-modul), tillsammans med vissa fabrikat av tv-apparater, kan kanalerna stanna med svart bild som följd. Detta är vi jätteledsna över! Alla kunder som använder denna typ av modul kommer att erhålla en ny mjukvara som löser detta problem. I veckan kommer vi att skicka ut ett brev till de berörda kunderna, där vi förklarar hur detta skall gå till.

Något som vi på Sappa däremot tycker är kul är att fler och fler kunder aktiverar tjänsten Sappa Play som ingår när man har ett digital-tv kort från Sappa. Via Sappa Play kan man se tv-kanaler strömmade till sin mobil eller surfplatta samt titta 7 dagar bakåt på de flesta kanaler. Vi hoppas att våra tv-tjänster skall uppskattas och vi kan blicka framåt mot en tv-period som innehåller Eurovision Song Contest, Fotbolls-EM och Sommar OS i Tokyo - allt kan ses i HD-kvalitet med ett digitalt-tv kort från oss.

Sappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel