Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Elever och personal behöver stabilitet och gemensam strävan framåt på Slottegymnasiet

Skolan är väldigt viktig för att Ljusdals kommun skall fortsätta att utvecklas och det behövs kanske någon som har lång erfarenhet från kommunal tjänst och som rektor, skriver signaturen För Ljusdals utveckling.

Läste en intervju med nuvarande rektor på Slottegymnasiet och reagerade på vissa påståenden. Det har inte varit speciellt stor omsättning på rektorer då det var tre stycken under 1990-talet fram till 2015, exempelvis Inga-Lill Öjemark i ca elva år.

Från 2015 till idag har det också varit tre stycken vilket borde då visa att det är de senaste fem åren det varit frekvent omsättning på rektorer.

Det borde då också vara de senaste fem åren som skolutvecklingen avstannat om det beror på rektorsbyten. Även nuvarande rektor har inte varit anställd vid Slottegymnasiet någon längre tid då hon började som biträdande rektor för ca två år sedan.

Vidare stod att läsa att skolan inte skulle betala för kurser som ges åt Holmen, Komvux och yrkeshögskolan. Dessa aktörer betalar för dessa utbildningar så vitt jag vet och belastar således inte Slottegymnasiet.

Det verkar som att man borde titta lite närmare på vad som egentligen gäller vid Slottegymnasiet. Skolan är väldigt viktig för att Ljusdals kommun skall fortsätta att utvecklas och det behövs kanske någon som har lång erfarenhet från kommunal tjänst och som rektor.

Elever och personal behöver stabilitet och gemensam strävan framåt där man tillsammans tar fram planer för skolans fortsatta utveckling.

För Ljusdals utveckling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel