Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Elever har demonstrerat och vi föräldrar har skrivit brev – men vad blir beslutet kring skolorna i Hudiksvall?

 
Skolutredningen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Har invånarnas åsikter någon betydelse i politiska beslut som tas i Hudiksvalls kommun? undrar signaturen Mamma till tre fantastiska barn.

Nästa vecka ska lärandenämnden i Hudiksvall gå ut med ett nytt besparingsförslag och det kommer förmodligen innefatta nedläggning av någon utav kommunens skolor.

Eleverna på skolorna har strejkat, och demonstrerat med plakat, och skrivit brev till politikerna.

En grupp föräldrar träffade även politikerna och fick ett löfte om inbjudan i lärandenämnden, som inte blivit av än. Föräldrar har lämnat in medborgarförslag, byggnadsritningar, och säkert mycket mer.

Men vad gör det, politikerna gör precis som de vill oavsett vad vi invånare förmedlar. Jag känner mig maktlös inför kommunen och de som bestämmer. Jag kan inte komma på fler sätt vi föräldrar till barn på dessa skolor skulle kunna göra för att påverka besluten. Men allt är bara någon form av ekonomiskt spel som påverkar oss invånare och framförallt framtida invånare när vi pratar om skolan.

En fråga till er politiker i kommunen: vad vill ni att vi invånare ska göra för att få våran röst hörd? Vad mer har vi föräldrar kunnat göra? Eller spelar det egentligen någon roll vad vi tycker ?

Mamma till tre fantastiska barn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel