Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Elbilar för vem?

Ett högst dåligt miljöval enligt mitt sätt att se på saken, skriver signaturen Sigge i en insändare om elbilar.

Ja, nu ska alla köpa elbilar. För det finns skattelättnader om man köper och en massa andra förmåner.

Men stanna upp ett tag och tänk efter vilken privatpersoner har råd att köpa en ny elbil, de landar på runt en miljon om du ska få någon elbil som är nåt att ha. I min bekantskapskrets finns det noll personer som skulle ha råd med det.

Så då är det en sak för företagsbilar som anställningsförmån. Där finns det fler i bekantskapskretsen. Men det är bara ett problem enligt min mening, att begagnatmarknaden är död.

För att byta batterier på en begagnad elbil är skitdyrt, upp till 200 000 kronor, ibland kostar det mer att byta batterier än vad bilen är värd.

Så vi skattebetalare sponsrar elbilar som används i några få år för att sedan skrotas, i stället för som med övriga förmånsbilar som har ett värde på begagnat marknaden och inte nästan noll som elbilen.

Ett högst dåligt miljöval enligt mitt sätt att se på saken. Sen är ju det också ett minus att allt nu för tiden ska gå på el men ingen i hela Sverige vill ha vindkraftverk i sin närhet.

En fundering värd för fler att tänka på, eller är jag ut och cyklar som vanligt.

Sigge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel