Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Egoistiska föräldrar i coronatider – sluta lämna era sjuka barn på förskolan och skolan!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vi som arbetar på skola och förskola gör det för att du ska kunna vara på jobbet och få ekonomin att gå runt. Men om du väljer att titta bort och inte ser hur ditt barn mår på morgonen och ändå lämnar det till skolan eller förskolan så blir kostnaden för det stor för oss alla, skriver signaturen Respektera oss personal mer!

Det är svidande tider som står utanför dörren numera. Vi alla vet att covid-19 tagit ett rejält steg i vårat samhälle med buller och bång. Vi vet också att den är svår att hantera och att den smittar snabbt vidare och många insjuknar. Det drabbar ekonomi, det drabbar företag, det drabbar ALLT!

Vi uppmanas att:

▪ Tvätta händerna med tvål noga

▪ Använda handsprit

▪ Stanna hemma när vi har sjukdomssymptom

▪ Försöka hålla avstånd m m

Vi arbetar och tar hand om era barn medan ni är på jobbet för att få ekonomin att gå runt, lika som att vi personal lämnar våra barn på förskolan och arbetar in våran ekonomi. Vi har absolut inte råd att vara sjuka just nu och det vet vi alla att ingen egentligen har.

Läs också artikeln: Personal vädjar till föräldrar – sluta lämna era sjuka barn i skolan och förskolan: "Var är respekten?"

Men har vi råd att lämna våra sjuka barn på förskolan/skolan? Nej! Så länge ni väljer att titta bort hur era barn mår och ser ut på morgonen och ändå väljer att lämna på förskola/skola där barnen i sin tur smittar andra elever och lärare, och vidare där behöver ta in vikarier, talar vi om en stor kostnad vi egentligen skulle kunna undvika!

Stanna hemma med era barn om de är slöa och sjuka. Är de trötta och sjuka hemma så kommer de inte orka hantera en dag på förskola/skola och vi kommer behöva ringa er föräldrar för att hämta era barn. Under den tiden hinner era barn smitta andra barn och personal och sen går smittorna laget runt och vi får vabba om och om igen.

Hade du istället valt att stanna hemma den morgonen kunde du som förälder förhindrat att andra blir sjuka. Jag vet att vabbandet inte ger lika mycket pengar som vid arbete men vi ska vara glada att vi har möjligheten att få betalt när vi är hemma med sjukt barn.

Så snälla, tänk på oss som arbetar inom förskola/skola när ni väljer att lämna era sjuka barn, när de egentligen skulle ha stannat hemma. Och det gäller även er som väljer att åka utomlands med era barn i coronatider, stanna hemma. Vi vill inte bli sjuka, respektera det!

Respektera oss personal mer!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel