Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Efterlyses: förnuftiga, samarbetsvilliga och glesbygdsvänliga Ljusdalspolitiker

Ordet ”Shutdown Loos” förekom i en tidigare insändare och det gick rysningar genom kroppen. Det är ju huvudet på spiken!  Ljusdals kommun, vår egen kommun alltså, vill ju helt klart stänga ner hela Loosbygden! Allt tycks bara handla om pengar - och det saknas konsekvenstänk, skriver Birgitta Wallberg.

Jag efterlyser förnuftiga, samarbetsvilliga och glesbygdsvänliga politiker. Finns det några i Ljusdals kommun? Är det någon som överhuvudtaget har något som helst intresse av att glesbygden i ytterkanterna av kommunen ska överleva? Om, var finns ni? Vi behöver er och ni behöver oss. Vi vill rädda vår bygd! 

Ordet ”Shutdown Loos” förekom i en tidigare insändare och det gick rysningar genom kroppen. Det är ju huvudet på spiken!  Ljusdals kommun, vår egen kommun alltså, vill ju helt klart, helt öppet och utan att skämmas det allra minsta, stänga ner hela Loosbygden! Ingen lyssnar, ingen svarar, ingen frågar, ingen bryr sig det minsta lilla. Det finns ingen som har något minsta lilla uns av konsekvenstänk, allt handlar bara om pengar.

Läs också tidigare insändare från Loos: Vi i Loos har fått nog! Ge alla politiker en guidad rundresa så att de ser att Ljusdals kommun är mer än bara Järvsö och Ljusdal

Men om det nu bara handlar om pengar? Kan ansvariga på kommunen då vara så snälla att redovisa för oss i bygden, exakt hur mycket besparingar det blir?

1.Uppvärmningen av Loos förskolas byggnad, blev för dyr, då stängs den byggnaden ner, kallställs eller på något vis avyttras. Kostnad?

2. Förskolan ska nu flyttas ner till högstadiebyggnaden, så även låg- och mellanstadiet, övriga lokaler ska rivas eller kallställas. Kostnad?

3. För att alla ska rymmas i högstadiebyggnaden ska den byggas om och renoveras. Kostnad?

4.Hela skolområdet måste inhägnas när så små barn som 1-åringar, kommer att vistas där. Kostnad?

5. Det rinner en bäck genom hela skolområdet som måste inhägnas. Kostnad?

6. Så Furugården, där vi under förra året fått nyrenoverade kök och matsalar och garaget topprenoverat. Kostnad?

7. Vårt eget tillagningskök byggdes om och kostades på, bara för att några år senare läggas ner. Även skolans kök har efter ”omstruktureringen” krävt/kommer att kräva ombyggnationer. Kostnad?

8. Så förslaget om att stänga en hel avdelning korttids- och avlastningsplatser på Furugården. Den enda avdelningen med det syftet, som finns kvar i kommunen.  Där kommunen i nuläget stoppar in korttidskunder på vård- och omsorgsboendet, för att det inte finns någon annanstans att erbjuda. Kostnad? 

Listan är oändlig!

Konsekvens: Det är cirka 40 personer anställda på Furugården och cirka ett 20-tal inom skola och omsorg. Vad händer? Jo, fortsätter kommunen att driva ”Shutdown Loos” så kommer följande scenario att utspela sig: Människor blir utan arbete, människor flyttar. Företag, turistattraktioner och affärer läggs ner. Husen går inte att sälja och Loosbygden blir en spökbygd och skattekronorna slutar rulla in i förvaltningshuset! Men det handlar ju bara om pengar!

Birgitta Wallberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel