Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Du som river ner pride-flaggor på hembygdsgården – ställer du inte upp på alla människors lika värde?

Någon eller några ser tydligen prideflaggor på Färila hembygdsgård som ett hot mot sig själv eller samhället. Men flaggorna symboliserar inget hot, skriver Färila hembygdsförening och Färilarådet.

Annons

Vid två tillfällen under sommaren har våra Pride-flaggor rivits ner från sommarserveringens veranda. Någon eller några ser tydligen flaggorna som ett hot mot sig själv eller samhället. Men flaggorna symboliserar inget hot.

Läs också artikeln: Regnbågsflaggor saboteras åter i Färila: "Nu får vi slå på stora trumman och hänga upp några fler"

Vad denna någon eller några tydligen inte känner till är, att flaggorna symboliserar alla människors lika värde; alla människors rätt att vistas på hembygdsgården och vara delaktig i våra aktiviteter. Det gäller rika som fattiga, unga som gamla, falapojkar som jarsestintor, ensamma som sjuka som friska, människor med olika trosuppfattningar och sexuell läggning, förståndiga som oförståndiga svenskar och invandrare.

Du som river ner flaggor, det är illa om du inte ställer upp på alla människors lika värde!

Styrelsen i Färila hembygdsförening

Styrelsen i Färilarådet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel