Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Du som hängde ut dina kamrater på nätet – hur många "likes" fick du?

Är det rätt att göra sig lustig över eller kränka människor, att hänga ut dem på nätet, för att få likes eller kommentarer från ja-sägare? undrar signaturen To PF.

Var går gränsen där människorättigheter och empati existerar? Sociala medier har tagit över, men de som verkligen tagit över de, är de griniga gamla gubbar som tycker att "det var bättre förr".

Var går gränsen när man kan se en äldre människa på tågstationen bli överlycklig över att få en tjuga till att man tycker att en sådan person inte är värd något utan kan hängas ut på internet? Ska det verkligen finnas en sådan gräns?

Den 22 februari i år hängdes två lite äldre herrar ut på Facebook. De satt på tågstationen i Bollnäs. En hade en påse från Systembolaget. Ingen av dem hade ens något öppnat. En man i samma ålder lade en timme senare ut en bild på de två och skrev:

"Snart kan de supa upp våra skattepengar på ett nytt resecentrum. Det blir himla bra!"

Att skriva så om två individer som bara satt på en mötesplats och pratade, hur kränkande är inte detta?

Var går gränsen för var vår humanistiska sida bara slutar? Vi struntar i våra gemensamma kamrater totalt och väljer istället att publicera bilder på dem i sociala medier för att känna att vi är bättre än någon annan? Vad vann du på detta? Extra 'likes' och kommentarer från ja-sägare? Grattis! Men du förnedrade två personer samt deras umgänge i sociala media. Var det värt det? Skärpning!

To PF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel