Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Din röst i kyrkovalet är viktig

Valet till Svenska kyrkans politiska styrning den 19 september handlar om en kamp för en folkkyrka öppen för alla. Kampen handlar också om att anställda i Svenska kyrkan ska ha bra anställningsvillkor och att kyrkan bara ska genomföra upphandlingar från företag med kollektivavtal.

För att Svenska kyrkan ska fungera är LO:s medlemsgrupper de som får hjulen att snurra. Kommunal har tusentals medlemmar som jobbar på kyrkogårdar och i församlingar. GS medlemmar sköter skogen åt Sveriges största skogsförvaltare. Handels medlemmar skapar blomsterdekorationer till bröllop och begravningar och vi har massor av människor inom byggsektorn som har uppdrag att förvalta och renovera kyrkor och andra fastigheter som Svenska kyrkan äger. Det är också för dessa som du som medlem i Svenska kyrkan behöver gå och rösta.

I valet står Socialdemokraterna upp för de värden vi vill att Svenska kyrkan ska stå för. Att vara en bra arbetsgivare men också en inkluderande och tolerant plats där alla får plats.

Vi vill att Svenska kyrkan ska fortsätta vara en folkkyrka där svenska värderingar om allas lika värde och rättigheter ska fortsätta att gälla. För att säkra det hoppas vi att du röstar på Socialdemokraterna i kyrkovalet 19 september.

PS. Du som är sexton år eller äldre och medlem i Svenska kyrkan får rösta i kyrkovalet. DS

Mikael Andersson, ordförande LO-facken Norra Hälsingland, Patrik Bossen ordförande LO-facken i Ovanåker, Ann-Sofie Johansson, ordförande LO-facken i Bollnäs, Lennart Berglund, ordförande LO-facken i Ljusdal, Anki Nilsson, ordförande LO-facken i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel