Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det ska sparas i Hudiksvalls kommun – då gäller det att prioritera rätt

 
Hudiksvalls badhus utreds för nedläggning
Visa alla artiklar

Minskade resurser i skolan och omsorgen, badhus ska läggas ner. Samtidigt bekostas väghållning av skattemedel åt de som bor i villaområden medan de som bor utanför eller i lägenhet får stå för kostnaden själva, skriver signaturen Rätta besparingar.

Nu står Hudiksvalls kommun tillsammans med de flesta kommuner inför besparingskrav. Det är ju aldrig roligt att spara in på saker. Vi är vana att de finns, oavsett orsak.

Det gäller ju då, kära politiker, att prioritera rätt.

Det ska minskas resurser i skolan och omsorgen, badhus ska läggas ner. Samtidigt bekostas väghållning av skattemedel åt de som bor i villaområden medan de som bor utanför eller i lägenhet får stå för kostnaden själva.

Jag förutsätter att inga politiker anser att besparingar i skola, omsorg eller badhus är viktigare än att se över kostnaden för väghållningen för privata fastighetsägare.

Naturligtvis är det sant som kommunchefen uttryckt, vi får vänja oss med att inte all service kan finnas när ekonomin går ner. Då gäller det göra prioriteringar i rätt ordning.

Rätta besparingar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel