Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det krävs mer än tålamod för att lösa skolsegregationen i Söderhamn

Artikel 17 av 17
Ny skolindelning i Söderhamn
Visa alla artiklar

Skolans uppgift är att utjämna skillnader och ge alla barn likvärdiga förutsättningar. Det handlar om inkludering, inte integration. För att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna och inte bara några få, skriver Alexandra Gard (S) och Johannes Tyve (S).

Annons

Söderhamn har utmaningar med segregation och de centrala skolorna visar det tydligt. Jan-Eric Berger säger, på Helahälsingland den 7:e februari,  att den frågan borde hanterats redan för flera år sen. Därför byggde vi om Stentägten och upptagningsområdena skulle ändras. När nu lösningar tagits fram vill han inte genomföra dessa utan hänvisar till det fria skolvalet.

I sin insändare den 2:a januari skriver Berger att vi ska använda insatser som forskningen visat fungerar. Det fria skolvalet är något som bl a Örebro universitet kommit fram till ökar segregation. Det krävs mer än tålamod för att lösa skolsegregationen, det krävs konkreta beslut.

Skolans uppgift är att utjämna skillnader och ge alla barn likvärdiga förutsättningar. Det handlar om inkludering, inte integration. För att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna och inte bara några få.

Alexandra Gard (S) och Johannes Tyve (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel