Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det känns tungt att gå till jobbet nu i Nordanstigs kommun

Trots att jag är så ledsen så måste jag och mina kollegor upprätthålla fasaden. Men jag skäms att bo i en kommun som inte satsar på oss inom vården och på de äldre. Jag skäms för att jag bor i en kommun som inte satsar på barnen, skriver Besviken anställd.

Igår fick vi pressmeddelandet att den kommunala hemtjänsten i Bergsjö och Gnarp ska tas över av de privata utförarna. Nu är det så otroligt tungt att gå till arbetet.

Jag körde till en av våra kunder, andades flera djupa andetag innan jag klev ur bilen, knackade på och ropade glatt "hejhej". För det är det vi måste göra, upprätta en fasad trots att det är så otroligt ledsamt och tungt just nu att vi bara vill skrika och gråta.

När vi då kommer till kunderna är de ledsna, arga och uppgivna. Vi är deras trygga punkt i deras vardag. Vi som känner dem utan och innan, de litar på oss.

Är det verkligen så här ni vill behandla våra äldre och även oss som slitit så för det här? Som brinner för vårat jobb och älskar det vi gör. Vi älskar våra kunder, vi älskar våran arbetsgrupp.

När jag avslutat mitt arbetspass är jag så tung i både kropp, huvud och hjärta. Jag kommer hem, kramar mina barn och tänker på varför vi ens bor i den här kommunen. Jag skäms. Jag skäms för att mina barn ska växa upp här. Jag skäms för att det inte satsas på oss inom vården och på de äldre. De äldre som arbetat hela livet är väl väl förunnade ett liv där de känner sig trygga? Jag skäms för att det inte satsas på barnen. De som har framtiden att se fram emot. Ni har slagit undan fötterna på så otroligt många. Fy skäms!

Besviken anställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel