Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det fungerar inte att begränsa människan för att rädda miljön – utbilda fler ingenjörer!

Utbilda fler ingenjörer så kanske vi kommer närmare en lösning på miljöproblemen, tycker Hanna 14 år. Att förbjuda bilar och att höja bensinpriset skapar bara andra problem.

Annons

Lösningen till miljöproblemen är inte att förbjuda bilar – det fungerar inte att begränsa människan. Det vi behöver göra är att utbilda fler ingenjörer därför att det är ingenjörerna som kan lösa problemen.

Det fungerar inte att höja kostnaden på bensinen, för det är människorna som inte har mycket pengar som blir straffade då bensinen blir dyrare.

Hur ska folk som bor på landsbygden ta sig till jobbet om de inte har en bil? För kollektivtrafiken fungerar inte. Det fungerar inte för en familj att åka buss till förskolan eller skolan. Om de ska göra det måste föräldrarna först lämna av ena barnet till förskolan och sedan vänta på en ny buss och därefter lämna av sitt andra barn i skolan och sedan ta sig till sitt jobb, vilket kommer ta en väldigt massa tid och då behöver man gå upp tidigare på morgonen vilket leder till sömnbrist.

Vi måste hitta lösningar som minskar det negativa effekterna från bensinen och avgaserna som släpps ut, och människorna behöver bilar.

Hanna 14 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel