Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det finns mycket man kan göra för att minska spridningen av corona i skolorna

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Dela upp raster på olika tider, dela upp skolgården i olika sektioner, ställ upp entrédörrarna på skolorna på morgonen ... Berith Nilsson vill dela med sig av några idéer på enkla saker att tänka på för att minimera smittorisken av corona bland våra barn.

Det finns säkert många idéer och tankar om hur man ska minimera smittorisken på skolorna. Jag vill ändå lyfta fram några förslag och idéer, för att minska risken för coronaspridning på skolorna, nämligen:

- Att de klasser som har samma ingång börjar olika tider på morgonen, exempelvis med tiominuters-intervall, så att inte alla trängs i entrén samtidigt.

- Att klasserna har så olika rast och lunchtider som möjligt, så att det i möjligaste mån bara är en klass i taget i entré, kapprum och dylikt.

- Att ytterdörrar ställs upp på morgonen och inför raster, så att inte alla tar i samma handtag.

- Att skolgården delas upp i olika sektioner som tilldelas olika klasser, så att barnen i möjligaste mån bara är med den egna klassen.

- Att fundera på möjligheten till att minimera antalet möten och klasser samtidigt i matsalen, att servera sallad och mat istället för att alla tar i besticken, etc. (Det finns även skolor som låter barnen äta i det egna klassrummet.)

- Att toaletterna städas flera gånger om dagen, särskilt handtag och kranar, liksom ledstänger, entrédörrarnas handtag osv .

- Att man, förutom att drilla barnen på frekvent och noggrann handtvätt mm (vilket jag hoppas alla redan gör), understryker vikten av att på idrotten inte låna ut handdukar och dylikt till kompisar.

Jag förstår att en del av ovanstående förslag kan upplevas som lite omständiga, men om de kan plana smittokurvan något, menar jag att det kan vara värt besväret med implementeringen av dem.

Tack till all skolpersonal för det ni gör för våra barn!

Berith Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel