Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det är på Norrlands bekostnad som satsningar görs i Stockholm

I valet 2018 lovade Stefan Löfven att statliga verk och institutioner skulle utlokaliseras i landet. I färskt minne vet vi att statliga verk och institutioner lokaliserades till Storstockholmsområdets kommuner och städer men här i Norrlandslänen bedrevs häxjakt på de sista lokala statliga jobben, arbetsförmedlingarnas och kronofogdens kontor, skriver Sören Molander.

Svenska folket låt er inte luras av den sittande regeringens tystnad (i skydd av coronaviruset) vart de utlovade investeringar av 700 miljarder i landets infrastruktur skall göras fram till 2029.

Inför valet 2014 stoppade Stefan Löfven det påbörjade bygget ”förbifart Stockholm” för det fanns inget riksdagsbeslut att investera då beräknade 38,7 miljarder i den 1,8 mil långa bosättningslinjen från centrala Stockholm, Odenplan ut till Botkyrka. Stefan Löfvens löfte att stoppa bygget bidrog med all säkerhet till att han blev valets vinnare och därmed bildade regering med sig själv som statsminister.

Väl vid makten att bestämma över rikets statliga skattemedel beslutar Stefan Löfvens regering att vägbygget/bosättningslinjen startas med svepskälet att stora kostnader redan gjorts i planeringsstadiet med början 2011.

I dagsläget har 45 miljarder gränsen passerats och naturvårdsverket har öppet deklarerat att slutnotan kommer att bli cirka 60 miljarder.

Betänk, att statskassan betalar ut 60 miljarder svenska skattekronor till en 1,8 mil lång väg, det är mera statliga skattepengar än vad de fem (5) Norrlandslänen tilldelats till sina 100 tals mil av vägar under 60 års tid. Dessutom rullar ett flertal mångmiljardobjekt finansierade med statliga skattepengar i vår huvudstad, exempelvis Slussen som byggs om på löpande räkning.

Vid sistlidna val 2018 lovade Stefan Löfven att statliga verk och institutioner skulle utlokaliseras i landet och hans löfte bidrog med säkerhet till att han fortfarande sitter kvar vid makten.

I färskt minne vet vi att statliga verk och institutioner endast och uteslutande lokaliserades till Storstockholmsområdets kommuner och städer men här i Norrlandslänen bedrevs häxjakt på de sista lokala statliga jobben, arbetsförmedlingarnas och kronofogdens kontor.

Minst 300 miljarder av de 700 miljarderna som regeringen lovats investera i landets infrastruktur, fram till 2029, bör självklart återinvesteras i Norrlandslänen, eller hur?

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel