Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det är lätt att vara kritisk när man själv inte jobbar på golvet

Den som jobbar på ett kontor kanske har svårt att förstå hur verkligheten är för den som jobbar inom omsorgen eller hemtjänsten, skriver Lena Olsson och syftar på diskussionen kring omsorgens sjukfrånvaro i Ljusdals kommun. Maria Carlgren svarar direkt.

Annons

Om man har ett chefsjobb och eget kontor där man tillbringar ganska mycket tid, där man kan styra sina arbetsdagar själv, ta en fika vid datorn och gå runt och småprata med kollegor så kan det vara svårt att förstå de människor som jobbar inom omsorgen som går och går hela dagarna, ofta underbemannade, kanske får hoppa över lunch eller fika när det är extra mycket. För att inte tala om hemtjänstpersonalen som är minutstyrd.

Läs också artikeln om sjukskrivningarna inom omsorgen: "Vi måste få en förändrad inställning till arbetet"

Att dessa grupper har hög sjukfrånvaro är inte alls förvånande och att säga att det beror på personalens attityd och att de är hemma när solen skiner eller inte vill jobba med en viss person är nästan oförskämt. Kommunen/ omsorgen borde titta på underbemanningen, scheman och fundera på att införa sex-timmarsdag med full lön istället för att söka fel i attityden hos personalen.

Läs också artikeln: Medarbetare ifrågasätter kommunens kontrakt: "Känns som om vi ska skrämmas till tystnad"

Har man lite feber kan man sitta vid ett skrivbord och utföra arbete vid datorn eller stanna hemma och ta ut komptid så slipper man sjukskriva sig, men den möjligheten har inte de som jobbar inom vård och omsorg och det är nog inte många som har råd att sjukskriva sig för att solen skiner. Förvånande att inte något fackförbund reagerar och säger ifrån om den nedlåtande tonen från personalchefen.

 

Lena Olsson

Svar direkt: Hej Lena! Tack för möjligheten att reda ut eventuella missförstånd.

Personalen inom omsorgen gör ett fantastiskt och ovärderligt arbete för kommuninvånarna. Vi inom HR-enheten är väl medvetna om utmaningarna som finns inom omsorgsverksamheten där stress och hög arbetsbelastning i många fall är orsaken till sjukfrånvaro.

När vi analyserar sjukfrånvaron så ser vi flera bakomliggande orsaker. I vår kommun är sjukfrånvaron högre bland kvinnor än män. SKL menar att det mesta tyder på att den generella ojämställdheten i samhället är en starkt bidragande orsak och att arbetsgivare behöver ta ansvar för de delar som de kan påverka.

Ledarskap, hur vi fördelar våra resurser, antal anställda per chef, möjligheter till delaktighet och inflytande är exempel på frågor som vi som arbetsgivare arbetar med. För att kunna vidta adekvata åtgärder måste vi diskutera alla orsaker till våra sjuktal, även den del som kopplas till attityd och värdegrund.

 

Maria Carlgren, personalchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons