Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det är en mycket märklig bostadspolitik som Ljusdalshem och Kommunen använder sej av

Hur ska kommunen lyckas behålla så många som möjligt att stanna kvar, arbeta här och betala skatt så att kommunen får in slantarna för att finansiera alla dagdrömmar de har? Detta frågar sig Erik Friberg i sin insändare.

Annons

Självklart så ska vi ta hand om våra äldre medborgare i denna kommun genom att bygga bostäder, demensboende och trygghetsboenden så att alla som slitit ett helt yrkesliv ska få det bra på ålderns höst när hälsan börjar svika.

Men ibland undrar man om inte Ljusdalshem bara bygger efter vilken sorts boendeform de kan få förmånligt bidrag till.

Förr räknade man väl en livstid på en fastighet till 50 år och sedan så var allt så utslitet att det var mera lönt att bygga nytt. Numera är det fullt möjligt att riva ut all inredning ur nästan nya fastigheter och bygga nåt annat som gäller för stunden. Jag tycker att det är slöseri att hålla på och flytta gammalt folk vartefter Ljusdalshem och kommunen får nya nycker om vilka boendeformer som ska gälla.

Sedan kan man fundera över vart vi som fortfarande är i arbetsför ålder ska bo. Finns nästan inte en lägenhet hos Ljusdalshem att hyra.

Hur ska kommunen lyckas behålla så många som möjligt att stanna kvar, arbeta här och betala skatt så att kommunen får in slantarna för att finansiera alla dagdrömmar de har?

Vi får väl snart gräva oss en jordkula i Kolsvedjaberget för att ha nånstans att övernatta när arbetsdagen är slut.

Likadant om något storföretag skulle få för sig att etablera i kommunen. Var ska alla anställda ta vägen när Ljusdalshem bara bygger trygghets och demensboenden? Alla kan ju inte köpa sig en villa för någon miljon.

Erik Friberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel