Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dessa vuxna män som inte vågar säga nej till sina föräldrar

Det är ett problem att vuxna män inte vågar säga nej till sina föräldrar! Ni föräldrar som har pojkar idag - diskutera med dem redan när de är yngre så att de lär sig att man kan tycka olika men ändå respektera varandra, råder signaturen Barnens bästa.

Annons

Nu har kvinnodagen varit och det är bra att få belysa de problem kvinnor har, att få möjlighet att synas. Flickor/kvinnor måste få ta plats, bli respekterade för den de är, bli lyssnade på, ja listan kan göras lång.

Det finns ett annat problem också som det inte talas så mycket om. Dessa pojkar/män som inte vågar säga nej till sina föräldrar, som hummar med men egentligen tycker något annat. De måste också få veta att det är okej att diskutera med sina föräldrar. När de är små behöver de lära sig att man behöver inte tycka likadant men "jag respekterar att du tycker annorlunda". Detta är viktigt, det är inte bara de äldsta, föräldrarna, som har rätt. Detta är viktigt bl a den dag de ska ut i arbetslivet och även den dag de ska bilda familj.

Så ni som har pojkar idag, prata och diskutera med dem. Tala om för dem att ni föräldrar har inte alltid rätt men att ni tillsammans kan komma fram till något som alla kan vara nöjda med, eller att ni tycker inte likadant men ni respekterar varandra.

Ni som är vuxna män idag – Fundera om ni tar en häftig diskussion med era föräldrar. Ni behöver inte bli oense men ni ska kunna diskutera. Fundera om ni åker dit så fort de ringer fast er familj hade tänkt göra nå annat. Ni föräldrar! Låt era pojkar leva sitt liv och ni lever ert eget.

Barnens bästa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel