Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Den sorgliga berättelsen om elverkets styrelse fortsätter

Artikel 35 av 36
Försäljningen av Edsbyns elverk
Visa alla artiklar

Signaturen En fortsatt besviken och sorgsen Ovanåkersbo är just fortsatt besviken styrelsen för Edsbyns elverk.

Man måste tyvärr, trots de trista omständigheterna, helt enkelt beundra elverkets ”målvakt/målvakter”, som med obegriplig ihärdighet fortsätter att anföra att styrelsens enormt gedigna arbete med försäljningen av Elektra installation, är en gudabenådad möjlighet för bolaget och dess anställda!

”Så här lite anonymt oss emellan, den tolkningen är de i princip ensamma om”.

En inte så kort men mycket väl motiverad fråga.

Varför är sekretessen så enormt viktig angående villkoren för den valda spekulanten. Vad rättfärdigar er, att från oss övriga mindre begåvade, undanhålla edra genidrag med för Elektra installations framtid så lysande möjligheter? Vi törstar. Och förväntar oss ståpäls, efter att fått tagit del av dessa gudabenådade insikter. Men förmodligen kommer frasen, (som är till intet förpliktigande), inom överskådlig framtid, att dyka upp igen.

För de cirka 90 anställda i Elektra installation är det ett lidande att utsättas för detta från sin egen styrelse, vars medlemmar i kraft av sitt stora aktieinnehav, helt och fullt röstar på sig själva och sin utomordentliga begåvning och förträfflighet. Eftersom min ringa insats i denna fråga icke väcker någon som helst reaktion från Elverkets styrelse och dess representanter. Inser jag att mina försök att tränga in och rubba Elverkets styrelses omvärldsuppfattning är utan värde. Det är helt enkelt bortkastad tid, och samma sak gäller för övrigt alla andras snabbt förkastade vettiga argument mot styrelsens många milt sagt märkliga beslut.

Och tyvärr också i sammanhanget, den totala låsningen vid tanken att till varje pris sälja hela koncernen, och att inget annat alternativ existerar. Allt detta sammantaget helt enkelt omöjliggör att komma längre, därför avlutar jag för min del denna diskussion med en önskan om, att måtte Elektra installation få ett bättre öde, än denna i nuläget med absolut största säkerhet kommande problemfyllda framtid.

Förklara gärna följande för oss gediget förbryllade. Varför inte fortsätta att vara stolta ägare av ett välfungerande/kompetent företag, som med vettig ledning har gediget goda framtidsutsikter? Det börjar verka/kännas som styrelsens hanterande av Elektras framtid, med beklaglig sannolikhet, drivs av inriktningen att inte ge Elektra installation optimala möjligheter att fortsätta utvecklas.

En fortsatt besviken och sorgsen Ovanåkersbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel