Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Den menlösa regionens sjukvårdskris

Politikerna har svikit gävleborgarna totalt och missbrukat deras förtroende och deras inbetalda skattepengar. Utan kontakt med sjukvårdsverkligheten satsas det helt fel, skriver insändaren Jarl Karén.

Annons

Det har återkommande påtalats i ledarkrönikor av Lilian Sjölund och i olika insändare hur sjukvårdskrisen är beskaffad. Men det tål att upprepas. Lönnbarksandan ligger kvar som en våt gråfilt över politikerstyret, som vägrar att läsa eller lyssna till kritik. (Svante Lönnbark f.d. landstingsdirektör).

Det är ofattbart för normala gävleborgare att förstå, att merparten av 75 förtroendevalda politiker inte fattar att det absoluta kravet för att leda företag är att ha personalen med sig. För det krävs kontakt och samarbete.

Den personalpolitiken har saknats och fortsätter att saknas ända sedan Lönnbarksandan indoktrinerades i politikerna för mer än tre valperioder sedan. Utan insikt och kontakt med sjukvården sitter man i sitt kontor och anser sig veta bäst i sin maktposition.

Hundratals efter hundratals efter hundratals högkvalificerade sjukvårdsanställda har slutat och flyttat, eftersom de totalt saknat medinflytande.

I reportage efter reportage framkommer hur vårdköerna ökar och gävleborgarna riskerar till exempel att bli både blinda och döva för att ingen vård finns att få.

För att inte tala om alla med livshotande sjukdomstillstånd, som får lida i ångestfylld och försämrande väntan på vård, som kunnat sättas in omedelbart, om inte personalpolitiken skrämt bort all behövlig personal.

Politikerna har svikit gävleborgarna totalt och missbrukat deras förtroende och deras inbetalda skattepengar. Utan kontakt med sjukvårdsverkligheten satsas det helt fel.

Har någon gävleborgare eller sjukvårdsmedarbetare till exempel sett någon förnyelse, förändring eller förbättring efter alla Amerikaresor? Ingenting har så vitt jag vet redovisats. Det är bara ett exempel. Att personal slutar är det tydligaste tecknet på oacceptabelt ledarskap.

Att inte majoriteten av det förtroendevalda politikerstyret fattar detta är skandal. Gävleborgarna mår pyton och miljarderna flyter ut i fel kanaler.

Hur länge får det hålla på? Krävs uppdrag granskning? Eller folkuppror? Hur länge ska regionen vara menlös?

Jarl Karén

Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel