Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Delade turer förödande för barnfamiljer i Bollnäs kommun

Barn till föräldrar som jobbar inom Bollnäs kommuns hemtjänst riskerar att få tufft schema, speciellt nu när den äldre generationen inte tillåts hjälpa till med barnpassningen, skriver signaturen Anhörig.

Vem tjänar på delade turer inom Bollnäs kommuns hemtjänst. Svaret är givet.

Hur tänker man när barnens ena förälder arbetar på annan ort under veckorna? Det är säkert många familjer där till exempel en part arbetar på annan ort under veckan. När en i familjen arbetar inom hemtjänsten och har arbetsschema med delade turer 7:00 till 13:00 och sedan ledigt i två och en halv timmar för att sedan arbeta mellan 15:30 till 22:00. Vem nattar och lägger barnen, om det inte finns någon anhörig som kan hjälpa till med det? Nu i coronatider så uppmanas 70-plussare att inte umgås med barnfamiljer.

Ett skräckexempel från verkligheten är följande: barnen går på dagis/förskola från cirka 06.30 därefter till fritids och sedan skjutsas med taxi till nattis. Följande morgon skjuts till dagis/förskola (förmodligen med taxi), fritids och sedan hämtas av förälder. Barnvänligt/familjevänligt är det på något vis inte.

Har de som bestämt, kommunens socialtjänst och politiker, tänkt på att det kan vara på det här viset för anställda inom hemtjänsten?

Anhörig – som tänker på barnen/familjen och kommer att trotsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel