Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dåligt städat i busskurerna

Det ser illa ut med allt skräp som blåser i dikena efter riksväg 84. Varför finns det inga papperskorgar vid busshållplatserna mellan Hudiksvall och Delsbo? undrar Katharina Widmark.

Jag åker flera gånger i veckan buss 53 mellan Delsbo och Hudiksvall och ser hur mycket skräp som samlas i väntkurerna. Det är säker lika på många andra busslinjer. Har man inte som bussbolag ett ansvar för hur dessa sköts? Det finns inga papperskorgar annat än på Delsbo torg. Om man till exempel ser på hållplatsen vid Medskog så är det travar med skräp från Max mm som ligger där och som blåser ut i dikena. Hur svårt kan det vara att sätta upp papperskorgar där det finns väntkurer? Förstår att dessa måste tömmas av någon, men som det ser ut nu så är det förskräckligt och det måste ju gå att lösa.

Katharina Widmark

Fotnot från insäntredaktionen: Busskurerna på sträckan är Hudiksvalls kommuns ansvar, och vi har skickat frågan vidare dit.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel