Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags för rovdjurspolitikens ansvariga att komma ut ur fablernas värld – Hög tid att vägra varg!

Vargen tvingas in i samhällena att söka sin föda. Situationen för folk i varglän har blivit ohållbar. Rovdjurspolitiken enligt "Skansenmodellen" är katastrofal för landsbygden, skriver Håkan Norell.

Annons

Sverige har ingen vargbiotop. Ett vägnät med bebyggelse, tamdjursbesättningar mm skapar ett labyrintspel utan väg till friheten och bidrar till ständiga konfrontationer som eskalerar med en ökad vargstam.

Vargen tvingas in i samhällena att söka sin föda. Situationen för folk i varglän har blivit ohållbar, varför det är dags för rovdjurspolitikens ansvariga att vakna och komma ut ur fablernas värld och upptäcka: att jorden är rund och vargens gybs är ytterst tillfredsställande, att rovdjurspolitik enligt ”Skansenmodellen” är katastrofal för landsbygden, att det är landsbygdskulturerna som inte har ett gynnsamt bevarandestatus, att hela etablissemanget inklusive ansvariga politiker pissar på den glöd som skall generera nya krafter att axla fädernearvet.

Det är hög tid för vår landsbygdsminister att göra en konsekvensanalys att om en misslyckad migrationspolitik sägs föda och göda kriminalitet med egna lagar, vad kommer en misslyckad rovdjurspolitik att leda till?

Rovdjurspolitik av idag är ett övergrepp på folk i varglän. Stämningen är upprorisk. Det är hög tid för vår landsbygdsminister att stämma i bäcken i stället för i ån. Rikta strålen åt ett annat håll och få bort vargen från habitatdirektivet!

Håkan Norell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel