Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att ta krafttag mot Covid-19 inom hemtjänsten

Dags att sätta ner foten av chefer och andra högt uppsatta om riktlinjer och förhållningssätt. Ett enkelt visir skyddar långt, skriver insändaren.

Nu får Bollnäs kommun ta sig i kragen mot covid-19!

När ska folk börja förstå vad det handlar om? Brukare genomgår provtagning för Corona men innan svaret på provet kommer så fortsätter personalen gå oskyddad till dem.

Läs även: Larmet från ambulansen – kommunen använder inte skydd mot corona: "De har ihjäl folk"

Visst, covid-gruppen gör ett fantastiskt jobb, men nu gäller det personalen som inte igår i denna grupp. Om en brukare uppvisar symtom så betraktas de som misstänkta för covid, ändå går man oskyddad.

Läs även: Det finns munskydd tillgängliga: "Men det är endast om det behövs som det används"

Kan folk förstå hur lätt detta smittas? Ingen vill bli diagnostiserad med covid-19 men ändå är personalen inom kommunen oskyddad hos misstänkta. Det är så lätt att dra detta vidare till en annan brukare eller hem till sin familj. Alla kanske inte får det men ingen går säker i denna pandemi.

Dags att sätta ner foten av chefer och andra högt uppsatta om riktlinjer och förhållningssätt. Ett enkelt visir skyddar långt.

Folkhälsomyndigheten säger att ålder och underliggande sjukdomar är den största riskgruppen/riskgrupperna och då 99% av alla brukare ingår i dessa riskgrupper så borde personalen och ledningen veta bättre.

Omvårdnadspersonal med jobbångest och någon som redan sett baksidan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel