Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Chefers obegripliga beslut stressar oss lärare – Vi vill veta hur eleven får det bättre!

De flesta anställda inom Hudiksvalls kommun trivs på jobbet, berättades det om i en nyhetsartikel. Som lärare skulle jag önska att cheferna inom skolan inför varje beslut satte våra elever i centrum och frågade sig "På vilket sätt bidrar det här beslutet till att våra elever får en bättre skolgång?" skriver signaturen Lärare som funderar på att byta yrke.

Annons

"Många anställda känner att tiden inte räcker till" , "det är ett hårt tryck i våra verksamheter" , "men vi jobbar aktivt med de frågorna". Detta är taget ur artikeln ur HT och helahälsingland.se.

Av eget intresse önskar jag veta hur ni chefer arbetar aktivt? Vad prioriterar ni? Hur ser arbetet ut? Vad är målet?

Inom skolan skulle jag vilja att ni chefer inför varje beslut tänker "På vilket sätt bidrar det här beslutet till att våra elever får en bättre skolgång?" Det finns säkert fler frågor vad gäller äldreomsorgen mm. För att bespara oss medarbetare dessa funderingar, så önskar jag att ni inför varje beslut klargör dessa frågor. Att ni meddelar oss medarbetare varför beslut tas och vad besluten förväntas leda till. Det skulle ge en lugnande effekt. Inte för att vi kanske håller med, men vi vet iallafall att ni har tänkt i dessa banor.

Enligt artikeln svarar många chefer att de rekommenderar Hudiksvalls kommun som arbetsgivare, färre medarbetare säger samma sak. "Något som delvis kan bero på arbetsuppgifternas natur, förklarar personalchefen". Kan jag tolka det som en snedfördelning av arbetsuppgifter?

Lärare som funderar på att byta yrke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel