Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centern sågar regeringsförslag – Vill ha familjedaghemmen kvar

Våra barn är det finaste vi har. Det är du som förälder som ska bestämma vilken barnomsorg som är bäst för just ditt barn, skriver Jan-Eric Berger (C), Ordf. i Barn- och utbildningsnämnden i Söderhamn.

Familjedaghemmen är ett uppskattat komplement till förskolan. Nu föreslår regeringens utredare så kallat etableringsstopp för familjedaghem. (Det som tidigare kallades dagmammor). Vi i centern gör tummen ner för detta.

Det skulle bli ett hårt slag mot de barn som av olika anledningar mår bättre i en mindre grupp i hemlik miljö.

Utredaren skriver att den pedagogiska omsorg familjedaghemmen bedriver ”inte i tillräcklig grad kan anses förbereda barnen för fortsatt lärande på ett i dag adekvat sätt”. Genom den slutsatsen ifrågasätter man en hel yrkesgrupp med engagerade familjedaghem.

Centern menar att det ska finnas större valfrihet i barnomsorgen. Den kommunala barnomsorgen behöver utökas med bland annat familjedaghem och kooperativ. Det måste finnas olika barnomsorgsformer  och barnomsorg ska hålla hög kvalitet.

Vi gör tummen ner för denna okloka utredning.  Staten vet inte bättre än föräldrarna vad som är bäst för deras barn.

Våra barn är det finaste vi har. Det är du som förälder som ska bestämma vilken barnomsorg som är bäst för just ditt barn.

Jan-Eric Berger (C), Ordf. i Barn- och utbildningsnämnden i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel