Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centern i Järvsö vill verka för en bättre skola

Skolan har en stor betydelse för en bygds utveckling. Barnfamiljer som överväger att flytta till Järvsö förutsätter att vi kan erbjuda en skola som ligger i framkant vad gäller inriktningar, god arbetsmiljö och fysisk miljö för lärare och elever, skriver Mats Fack.

Vid gemensamt möte för Järvsö Centern och Centerkvinnorna i Järvsö den 11 september diskuterades skolfrågorna i Järvsö. Vi konstaterar att skolan och dess verksamhet lokalt har stor betydelse för bygdens utveckling och framtida inflyttning till Järvsö och Ljusdals kommen.

Barnfamiljer som överväger att flytta till Järvsö förutsätter att vi kan erbjuda en skola som ligger i framkant vad gäller inriktningar, god arbetsmiljö och fysisk miljö för lärare och elever. Detta gäller givetvis även alla boende i Järvsö redan i dag.

Åtgärder krävs med det snarast vad gäller gymnastiksal med omklädningsrum som visar tecken på svampangrepp.

I framtida planering och åtgärder för utveckling av Järvsö skola vill Centerrörelsen i Järvsö att

• Högstadiet skall vara kvar i Järvsö

• Bibliotek i Röda skolan eller på annan ny plats

• Järvsö skola utvecklas för att skapa inflyttning genom att nyttja de förutsättningar som finns idag. Fyra områden som direkt kan utvecklas är: Aktiviteter kopplat till attraktioner som skidåkning och cykling, Djur och natur kopplat till Järvzoo och Rovdjurscentret. Kultur kopplats till musik och världsarv samt entreprenörskap.

Mats Fack, ordförande i Järvsö Centeravdelning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel