Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bygga "längst ut på öster"? Har kommunledningen drabbats av kollektiv tondövhet?

Artikel 5 av 6
Nytt flerfamiljshus på Långnäs
Visa alla artiklar

Det kom som en total överraskning att kommunledningen nu vill ändra detaljplanen för att kunna släppa fram höghusbygget på Långnäs. Avstå från det, om ni hoppas på att bli omvalda, skriver Hans Degerman.

Det verkar faktiskt som om kommunledningen i Bollnäs drabbats av kollektiv tondövhet om man ska döma av de tydligen långt komna planerna att bygga ett höghus ”längst ut på Öster”. Att kalla placeringen av huset längst ut på öster är väl ett försök att blanda bort korten för av den bild som visas i Ljusnan kan man tydligt se att det är Kolgården på Långnäs som ska ge plats åt det nya huset och en ny lekplats. Parkeringarna som måste till redovisas inte i skissen, förmodligen av samma skäl.

För tiotalet år sedan prövade kommunen att bygga ut campingen på Långnäs från 55 platser till 90 och hade goda skäl för det. Men inte ens sådan begränsad upplåtelse för några sommarmånader fann nåd inför Bollnäsbornas ögon. Långnäs ska finnas för boende i Bollnäs och ska inte exploateras. Basta!

Denna uppfattning fastställdes i en ny detaljplan för området så sent som år 2017. Trots detta redovisade Bollnäs Bostäder samma år skisser på höghus på Långnäs, som på nytt väckte motståndet hos folkviljan.

Under år 2019 och in på innevarande år har kommunen på ett förtjänstfullt sätt genomfört arbeten på Långnäs för att öka tillgängligheten och lyfta fram områdets skönhetsvärden. Långnäs har verkligen blivit en pärla för oss Bollnäsbor.

Det kom som en total överraskning att kommunledningen nu vill ändra detaljplanen för att kunna släppa fram höghusbygget på Långnäs. Avstå från det, om ni hoppas på att bli omvalda! Det finns andra områden att bygga centrumnära höghus på.

Hans Degerman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel