Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bygg om Linden till ett modernt vård- och omsorgsboende i Bergvik

 
Äldreboendet Lindens framtid
Visa alla artiklar

Vad ska det bli av huset när vård- och omsorgsboendet Linden avvecklas och ska man inte kunna bo i Bergvik när man blir gammal och har stora behov av tillsyn, omsorg och vård? Det är två frågor som fortfarande saknar svar, skriver Vänsterpartiet Söderhamn.

Just nu pågår en avveckling av vård- och omsorgsboendet Linden i Bergvik. Det är ett beslut som rört upp många känslor och många undrar, med rätta, vad ska det bli av huset nu och ska man inte kunna bo i Bergvik när man blir gammal och har stora behov av tillsyn, omsorg och vård? Det är två frågor som fortfarande saknar svar efter att Alliansen och Sverigedemokraterna slutgiltigt röstade igenom avvecklingen under november månads sammanträde med omvårdnadsnämnden. I det beslut som fattades saknas dessutom tidigare formuleringar om att avvecklingen ska ske koordinerat med byggande av ett nytt boende.

Vi vet vad vi vill. Vi vill att Faxeholmen, som äger själva fastigheten, bygger om de berörda delarna av Linden till ett modernt vård- och omsorgsboende i gruppboendeform och att vi fortsätter driva kommunal verksamhet och äldreboenden på plats i Bergvik, fast i mer ändamålsenlig form.

Egentligen är det inte svårare än så. Vi lämnade därför in en reservation mot den här beslutet om avveckling. Vi hade gärna sett att ärendet gått vidare till kommunfullmäktige för beslut. Det såg länge ut att bli så men alliansen och Sverigedemokraterna stoppade detta. Trots att det var deras förslag! Att avveckla kommunal verksamhet på en ort som pekas ut som kommundelscentrum i den kommande översiktsplanen är helt klart en fråga som ska beslutas av kommunens högsta beslutande organ.

John Källström, Anton Larsson och Jonna Källström Böresson, Vänsterpartiet Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel