Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bygg äldreboende på Gärdeåsen – flytta IP till Östernäs

 
Utvecklingen av Östernäs
Visa alla artiklar

Insändarskribenten vill göra en rockad så att det föreslagna äldreboendet på Östernäs byter plats med IP på Gärdeåsen.

Att bygga äldreboende på Östernäs med järnvägen, uteserveringarna och gatulivet som närmaste granne känns inte genomtänkt. Samtidigt ligger IP med bandyplan inträngd i bostadskvarteret vid Gärdeåsen.

I en långsiktig planering kunde det kanske vara bättre att flytta ner IP till Östernäs och sedan bygga äldreboende på den plats IP nu ligger.

IP har, vad jag förstått, en del renoveringsbehov. Det är dåligt med parkeringar och jag gissar att det är viss störning för de boende runt omkring fast de bör vara vana. Det lär inte heller vara möjligt att bygga ett tak över anläggningen på nuvarande plats vilket kunde vara möjligt någon gång i framtiden om man lägger planen på Östernäs istället. Närheten till restauranger kunde även det bli ett lyft för dessa.

Tror miljön på åsen blir betydligt bättre för de äldre och vice versa för bandyklubben centralt nere på byn. Ja, inte möjligt med kommunens ekonomi i dagsläget eller? Långsiktigt torde det bli billigast lösning istället för att lägga pengar på renovering. Och vem vet, kanske kan det sökas EU-stöd för bättre miljö?

Och med den placeringen finns även möjligheten att bygga tak och kanske väggar på längre sikt, man måste ju inte göra allt på en gång. En satsning på en sådan anläggning kan även medföra ett större intresse för bandygymnasiet och locka fler studenter till kommunen som därigenom även tillför pengar till skolväsendet.

Kommunen har ju även tappat väldigt mycket skatteintäkter sedan vi miste världscupen i bandy, och en nysatsning kan kanske underlätta för klubben att bygga upp sin nya turnering till publikt forna dagar? Även kylanläggningen producerar ju ganska mycket värme som man kanske kan ta reda på? Ja, det kostar ju iallafall inget att räkna på det.

Våga framtidstro!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel