Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Busschaufförerna sköter sig bra – men passagerarna slarvar

Alltför få använder bilbätet när de åker buss. Finns det bälte i en buss ska de användas. Man kan inte hålla sig kvar med armstyrka vid en dikeskörning, skriver signaturen HåPeTå.

Annons

Sedan två månader har X-trafik i Hälsingland vidtagit omfattande förändringar. Väldigt bra tycker jag. Som linje 53 t ex som fått turer med halvtimmes intervall. Nya centrum i Hudik blev perfekt. Och vad bra att slippa åka runt hela stan vid hemfärd till Delsbo.

För några veckor sen var det en insändare, som klagade på chaufförerna. Jag tycker tvärtom. De sköter sina uppgifter mycket bra.

Men passagerarna däremot är väldigt slarviga med bältet. Jag åker ungefär en gång i veckan och jag uppskattar att cirka tio procent tar på bältet. Finns det bälte i en buss ska de användas. Man kan inte hålla sig kvar med armstyrka vid en dikeskörning. Och det händer faktiskt då och då i vinterväglag.

Så skulle jag rekommendera X-trafik att ta en lokal utropare. Det heter inte Sunnansjö’ eller Fu’nnsta

HåPeTå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel