Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bromsa inte framtiden, Ljusdalsbor!

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

När det gäller genomfart Ljusdal måste vi ha ett omvärldstänk och även tänka utanför ramarna. Det handlar om miljön, men också om att vi måste vara realister och tänka i nutid, skriver Anne-Marie.

Miljötänk. Vi har väl alla vid något tillfälle åkt igenom Ljusdals centrum när bilköer mer eller mindre stått stilla genom köpingen med dess konsekvenser på miljön.

Alla Ljusdalsbor måste ha ett omvärldstänk och även tänka utanför ramarna. Om jag som resenär vill åka från punkt A till punkt B och resan går via Ljusdal vill jag själv bestämma om jag vill åka genom centrala Ljusdal eller åka snabbaste vägen till mitt slutmål. Nuvarande genomfart genom köpingen kommer inte, vad jag förstår, att “bommas igen” så spontanbesökare kommer även fortsättningsvis att finna sina små smultronställen i citykärnan. Den enda skillnaden är att då kan jag som resenär bestämma själv.          

Även om vi är lokalpatrioter kan vi inte bromsa den utveckling som pågår utanför husknuten

Vi måste nog alla vara realister och tänka i nutid. Resandet och bilåkandet kommer inte att minska. Visserligen blir bilarna mer och mer miljövänliga men i vår tid är också restid en avgörande faktor för oss bilburna.

För Ljusdalsbor och andra “omkringboenden” kommer inget att förändras när det gäller shopping och matställen. Vi måste komma ihåg att ska Ljusdal fortsätta att leverera så hänger det på köptrogna Ljusdalsbor och närliggande byar, och inte på resenärer som åker från punkt A till punkt B.

När det gäller företag (bl a Bildelar) som drabbas på grund av läget av den föreslagna genomfarten måste väl en dialog mellan kommun, vägverket och de berörda företagen vara ett givet forum.

Även om vi är lokalpatrioter kan vi inte bromsa den utveckling som pågår utanför husknuten.

Jag tror inte att många av oss vill ha tillbaka resvägar genom större samhällen/städer där nya förbifarter redan är gjorda.

Varför ska Ljusdalsbor bromsa framtiden?

Anne-Marie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel