Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bristfälliga argument för nedläggning av Trollstugas förskola

Inför valet 2018 gav majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen, ett löfte till kommuninvånarna om minskade barngrupper på våra förskolor. Samma majoritet har idag tvingat centralt belägna förskolor till överinskrivningar, eftersom man inte hänvisat barn till förskolor med lediga platser.

Annons

Ovanåker kommun har idag en brist på förskoleplatser, till och med när alla platser är tillsatta finns det barn kvar i kön. I det läget väljer Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna att lägga ned Trollstugans förskola på Voxnabruket, en välfungerande och omtyckt förskola.

Sverigedemokraterna värnar om den kommunala servicen på landsbygden, och vi förstår nödvändigheten i att behålla den om vi vill ha en levande landsbygd. Inför valet 2018 gav majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen, ett löfte till kommuninvånarna om minskade barngrupper på våra förskolor. Samma majoritet har idag tvingat centralt belägna förskolor till överinskrivningar, eftersom man inte hänvisat barn till förskolor med lediga platser.

Berörda parter vid Trollstugans förskola är de som får betala priset för de styrande partiernas misslyckande. Beslutet som ligger till grund för nedstängningen av Trollstugans förskola fattades vid nämndens sammanträde den 5 februari. Någon konsekvensanalys har majoriteten inte bemödat sig att göra, åtminstone inte över hur nedläggningen av Trollstugans förskola kommer att drabba berörda barn, vårdnadshavare och personal.

Sverigedemokraterna finner majoritetens lättvindighet vid nedstängningen av en omtyckt förskola djupt oroväckande. För Sverigedemokraterna är det viktigt med en livskraftig landsbygd och vi värnar om närhetsprincipen. Vi kommer aldrig ställa oss bakom nedläggningar av småskaliga förskolor eller byskolor i Ovanåkers kommun.

Inge Eriksson (SD), gruppledare, Pär Rytkönen (SD), vice gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel