Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bra chans för glesbygden

I onsdags gick det ut på nyheterna i lokalradion att det har startats ett projekt i Resurs X och att det satsas två miljoner i detta projekt som ska forska och utreda hur vi ska göra glesbygden mera attraktiv att bosätta sig i!

Varför flyr folk glesbygden och hur ska de få framför allt kvinnor att stanna kvar och bosätta sig i glesbygd. Detta projekt och forskning kring detta skulle hålla på i två år, sedan skulle det lämnas över till de lokala politikerna i kommunerna i Gävleborgslän. Sedan var det upp till de lokala politikerna ute i kommunerna att försöka göra sin glesbygd attraktiv!

I Bollnäs kommun är det bara den centrala stadskärnan som inte räknas som glesbygd!

Detta tycker jag politikerna i Bollnäs borde ta till sig lite av nu när de har ett viktigt beslut om "framtidens skola" i vår kommun, hur får vi Bollnäs kommun att bli en attraktiv kommun att bo och leva i.

Den stora frågan är vad händer med bygden om vi börjar montera ner skolan? Vill folk leva och bo i en bygd som inte ens har en fungerande skola inom rimligt avstånd för barnen det vill säga bygdens framtid! Vad mer drar ett beslut om att montera ner skolan med sig på bygden?

Detta är inte bara en skolfråga. Det är en fråga för bygdens överlevnad också!

Det måste gå att skapa "framtidens skola" även på glesbygden!

Kicki Bååth

fembarnsmorsan som vill leva, bo och arbeta i Arbrå-Vallstabygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel