Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Borde man inte kunna leverera läkemedel direkt hem till kunden?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Att medicin som beställts på nätet fortfarande behöver hämtas ut i trånga spel- och matbutiker förefaller märkligt i dessa tider, skriver företrädare för Reumatikerförbundet som vill se ett samarbete mellan apoteken och PostNord.

Just nu stannar många av Reumatikerförbundets medlemmar hemma i väntan på nya rekommendationer från myndigheterna. Vi är många som tar vårt ansvar och gör vad vi kan för att avlasta och stötta vården och samhället.

Vi ställer oss därför undrande till varför samhällsaktörer ibland fattar beslut som gör det svårare för oss att ta ansvar.

Vi undrar varför läkemedel fortfarande hämtas ut i stimmiga spel- och matbutiker? Det förefaller märkligt att personer som beställer läkemedel på internet fortfarande förväntas hämta dem i trånga miljöer där många personer samlas trots att den rekommendation som vi alla måste förhålla oss till manar till försiktighet. Det gäller särskilt personer som är riskgrupper med en eller flera underliggande sjukdomar.

Reumatikerförbundet vill därför att apoteken och PostNord i dessa tider kommer överens om att samtliga läkemedelsköp som beställs över nätet levereras hem till kunden om inget annat är överenskommet.

Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet

Pia Lennberg, distriktsordförande Reumatikerförbundet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel