Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bör vi oroa oss för våra barns och barnbarns framtid?

Det råder en stor oro bland folk för hur mycket kriminaliteten kommer påverka Sveriges välfärd och framtid. Tyvärr försvann hoppet direkt när politikerna inte kunde enas om vilka åtgärder som skulle vara effektivast för att få bukt med gängkriminaliteten, skriver Eimer Dahlberg.

Enligt en undersökning som gjordes våren 2019 läggs många brottsutredningar ner på grund av personalbrist. Bara i polisregion Mitt lades drygt 5000 brottsutredningar ner av samma orsak.

Enligt polisens egna uttalanden blir det allt svårare att utreda de mindre brotten, på grund av att de resurser som finns måste koncentreras på den grövre brottsligheten – en utveckling som förmodligen gynnar de som begår brott på lägre nivåer.

Enligt Radio Gävleborg den 23 september ökade bedrägerierna med 18 procent på drygt en månad. Rickard Olsson, som var programledare för Bingo-Lotto den 22 september, började sändningen med att informera tittarna om att varje medlem i ett kriminellt nätverk kostar samhället 23 miljoner kronor osv.

I mitten av september började man ändå känna lite hopp om förbättringar när de ansvariga politikerna äntligen beslutade sig för att sätta sig ned och börja samtala om problemen med den eskalerande gängkriminaliteten, innan det är för sent. Men tyvärr försvann hoppet direkt när politikerna inte kunde enas om vilka åtgärder som skulle vara effektivast för att få bukt med kriminaliteten. Samtalen avslutades med att M, L och KD valde att lämna mötet när de inte fick igenom sina egna förslag. Dessutom uteslöts Sverigedemokraterna med sina 1,3 miljoner väljare att delta i samtalen. Kan verkligen de partier som valde att utesluta SD med alla sina väljare, påstå att de för en demokratisk politik? Att utesluta så många väljare liknar ju mer diktatur än demokrati.

Det råder ju naturligtvis en stor oro bland folk för hur mycket kriminaliteten kommer påverka Sveriges välfärd och framtid. Särskilt oroande ser framtiden ut för våra barn och barnbarn.

Eimer Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel