Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Beslut utan underlag i oroliga tider är en riktigt dålig idé

 
Skolutredningen i Ljusdals kommun
Visa alla artiklar

Vi i Ljusdal befinner oss redan i en kommun som saknar ekonomiska månadsuppföljningar, så ledningen har inte koll på vart pengarna tar vägen, och nu ska man bygga en ny jätteförskola utan att veta vad det kostar, skriver Fredrik Röjd (LB).

I sådana tider som vi är i nu, med en pågående pandemi och en djup ekonomisk kris ståendes utanför dörren, kan jag tycka att man från kommunledningen ska ta det lite lugnt med vad som beslutas. Det är rimligen inte läge för stora och radikala beslut i detta läge. Ändå har ett sådant beslut fattats under denna vecka!

Utbildningsnämnden i Ljusdal tog i veckan beslut om att bygga ut förskoleverksamheten i Ämbarbo med 120 förskoleplatser. Vi pratar om ett nybygge som ska ersätta befintliga men mindre förskolor i Ljusdal. Samtidigt som regeringen uppmanar oss att inte samlas i större grupper vill de styrande i utbildningsnämnden samla en stor mängd småbarn, personal samt hämtande och lämnande anhöriga till en och samma plats. Jag tycker inte att det här är någon bra lösning.

Allvarligt är det också att det faktiskt inte finns någon ekonomisk kalkyl kring vad detta nybygge kommer att kosta. Vi befinner oss redan i en kommun som saknar ekonomiska månadsuppföljningar, så ledningen har inte koll på vart pengarna tar vägen, och nu ska man bygga en ny jätteförskola utan att veta vad det kostar. Med bakgrund av detta är det väl ändå inte konstigt att ekonomin går dåligt i utbildningsnämnden, och kommunen i allmänhet: back 10 miljoner bara i januari!

Fredrik Röjd, Hyttebo (LB)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel