Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bemötandet vid EU-valet i Ovanåker var både oproffsigt och odemokratiskt

Det sätt på vilket vi blev bemötta då det upptäcktes att Vänsterpartiets valsedlar saknades i vallokalen i Ovanåkers kommun är oacceptabelt och vi är besvikna över agerandet. Vi känner att det krävs en markering, skriver Susan K Persson, ordförande Vänsterpartiet Ovanåker, och Joel Nordkvist, ordförande Vänsterpartiet Gävleborg.

Annons

På dagen för Europaparlamentsvalet 2019 upptäcks att Vänsterpartiets valsedlar saknas i en av vallokalerna i Ovanåkers kommun. Ordförande för den lokala partiföreningen, Susan K Persson blir uppmärksammad om detta och larmar till kommunsekreteraren som kontaktar den aktuella vallokalen och får då bekräftat att röstmottagarna glömt att lägga ut Vänsterpartiets valsedlar.

Läs också artikeln: Valsedlar till Vänsterpartiet saknades i Ovanåker: "Inte fråga om sabotage"

När Susan K Persson efter valet tar kontakt med ansvarig för vallokalen, för att få klarhet i vad som gått fel, möts hon med frågor om varför den som upptäckt detta kontaktat henne snarare än att beklaga det inträffade och svarar att: "det fanns ju valsedlar för ett annat kommunistiskt parti." Det framkommer också att den checklista som fanns på plats, för att säkerställa att inga misstag begås, inte har följts. Att kalla Vänsterpartiet för ett kommunistiskt parti är inte bara djupt opassande och felaktigt utan också väldigt oprofessionellt av en person som har en opolitisk roll och ansvarar för att alla valbara partier behandlas på samma sätt och ska inte komma med påståenden och spekulationer om hur informationen kommit fram.

Det sätt på vilket Susan K Persson och Vänsterpartiet blev bemötta efter detta misstag är oacceptabelt och vi är besvikna över agerandet. Hade bemötandet varit ett annat hade misstaget passerat som just det, ett mänskligt misstag men med detta agerande känner vi att det krävs en markering. Därav denna skrivelse.

Susan K Persson, ordförande Vänsterpartiet Ovanåker

Joel Nordkvist, ordförande Vänsterpartiet Gävleborg

Styrelsen, Vänsterpartiet Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons