Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bättre ordning vid Solrosen

De stora ekonomiska satsningar som kommunen gjort med stöd av bland annat arvsfonden måste kunna nyttjas på ett tryggt sätt av de som investeringen gjorts för – barn och unga från Bollnäs och andra orter inom och utom kommunen, skriver Liberalernas Peter Nordebo.

Situationen vid Solrosen tycks inte bli bättre. Många rapporterar om stök och bråk, hot och brott mot uppställda regler.

Läs även: Hoppas på en bättre sommar vid Solrosen i Bollnäs: "Vi har kommit en bra bit på vägen"

Solrosen är en kommunal anläggning som kommit till för att barn och unga ska få god fritidsverksamhet och sysselsättning. Det betyder att kommunen har ett övergripande ansvar för att barnen tryggt kan vistas där och ägna sig åt sina fritidsaktiviteter.

I avvaktan på eventuella andra åtgärder måste kommunledningen nu se till att ordningen upprätthålls. Enklast och snabbast är att anlita ordningsvakter som kan se till att få grundläggande ordning på det stök som nu råder. Det kan genomföras snabbt.

Jag är övertygad om att kommunen har avtal för att kunna avropa ordningsvakter. Det kan inte vara en kostnadsfråga. Men det behövs snabba beslut! Det är nu det är sommarlov!

De stora ekonomiska satsningar som kommunen gjort med stöd av bland annat arvsfonden måste kunna nyttjas på ett tryggt sätt av de som investeringen gjorts för – barn och unga från Bollnäs och andra orter inom och utom kommunen.

Peter Nordebo, Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel